ESEMÉNYEK

Érdeklődés, illetve bejelentkezés a közösségi irodába vagy egyéb programjainkra: szabadsagter6@gmail.com vagy +36 30 230 7267 2020. szeptember 9., szerda 19:00-21:00 

Pomáz településszociológiája - akkor és most

Miért egyenes az egyik utca és miért görbe a másik? Hová tűnt a mozi és a könyvesbolt? Miért csak a rendszerváltás után épült be a Szelistye? Ezekre és még sok minden másra is választ ad Nyitrai János, szociológus előadása, melynek alapja a Pomázon már ismert településszociológiai kutatása.

Az előadás végén pedig arra is fényt derít, hogy miért szemetes a pomázi határ és hogyan lehetne ezt megszüntetni!

Programunkat 500 Ft adománnyal tudja támogatni mindenki, aki nem PBT tag.2020. szeptember 11., péntek 18:00-21:00 

Szabad Péntek - Kvízz velem!

Végre Pomázon is! Az angolszász területeken méltán népszerű pub quiz (kocsmakvíz) műfaj alapvetően egy kvízjáték, melyben nem egyéni játékosok, hanem csapatok versenyeznek egymással.

Hogyan zajlik?

Másfél-két órában néhány tucat kérdés, amiknek a megválaszolásához egyáltalán nem csupán lexikális tudásra, hanem összefüggések felismerésére, ügyes becslésekre, kockázatvállalásra és némi szerencsére is szükség van. Csapatjáték, amiben 4-6 fős társaságok lehetnek igazán hatékonyak, akik együtt változatos területekre látnak rá. Lesznek feleletválasztós kérdések, ahol jól tippelni se árt, olyanok is, ahol más - például a válaszok közötti kapcsolódás - segít, na meg lesz sok zene. Az egész messze nemcsak kérdésekről és válaszokról szól, hanem a csapaton belüli együttműködésről is: valójában magatokról és a többiekről fogjátok a legtöbbet megtudni. A sok nevetés pedig garantált!

Ki tartja?

Tóth Mihály, aki 5 éve készít és vezet társas kvízeket változatos helyszíneken és témákban, jellemzően Budapesten a város legkiterjedtebb kocsmakvízes hálózatának kvízmestereként.

"Amióta az eszemet tudom, szeretek mindenfélével játszani, olyan dolgokkal is, amiket egyáltalán nem játékra találtak ki. Egyéb elfoglaltságaim, amik hol oktatással, hol kiállítások szervezésével, hol a legkülönbözőbb munkahelyek és személyek fejlesztésével kapcsolatosak, bőven adnak ötleteket. Ha pedig megkérdezik, hogy miből lehet kvízkérdést írni, visszakérdezek: 'Miből nem?'"

A szerveződő csapatokat kérjük, hogy regisztráljanak a szabadsagter6@gmail.com címen.

A játék minimum 3 csapattal indul, és egy alkalommal maximum 7 csapat játszhat.

A belépő 1200 forint/fő.