KÜLDETÉSÜNK

RÓLUNK

Húsz éve élünk Pomázon, itt is dolgozunk, a gyerekeink már ide érkeztek, és mostanra népes és értékes baráti körre tettünk szert - akikkel szívesen töltjük a szabadidőnket is.

Bár szegedi-keszthelyi születésű szobrász-grafikus/formatervező pár vagyunk, már pomázinak érezzük magunkat és a jövőnket is ide képzeljük. Szeretünk itt élni, viszont tenni is szeretnénk azért, hogy értékesebben és nívósabban teljenek a napjaink.

Sok évig otthon dolgoztunk, megtapasztalva előnyeit és hátrányait egyaránt. Tudjuk, hogy mennyivel könnyebb lett volna, ha lett volna egy bármikor bevethető házon kívüli munka-asztalunk, ahol nem halljuk a háttérben a gyerekeket, de percek alatt hazaugorhatunk - ha kell, gyalog is. Tudjuk, milyen stresszes dugóban ülni Pomáz és Budapest között valahol, és azon aggódni, hogy lekésünk egy munkamegbeszélést, színházi előadást, vagy a napközi végét, és hívogatjuk a szülőtársakat a gyerekeink összeszedése érdekében. És azt is tudjuk, milyen az a fajta lelkifurdalás, amit az a tudat okoz, hogy heti x-szer a zeneiskola folyosóján bekkelik ki gyermekeink a telefont nyomkodva azokat a hosszú perceket, amíg be nem futunk értük.

TÖRTÉNETÜNK

Olyan kulturális helyszínt álmodtunk meg, ami könnyebbé és élménydúsabbá teszi a hozzánk hasonló igényekkel és értékrenddel rendelkező családok életét. Abból indultunk ki, hogy mi az ami Pomázból nekünk hiányzik. Folyamatosan nyitva tartjuk szemünk és fülünk, és meghallottuk, hogy mivel gazdagíthatnánk az itt élők mindennapjait.

Igényünk van sokszínű kulturális ingerre, laza barátkozásokra, nyugalomra, és tudjuk, hogy nem vagyunk ezzel egyedül.

Mostantól végre megtörténhet, hogy otthonról dolgozó sorstársainknak nem kell minimum Budakalászig vagy Budapestig utazni egy megbeszélésre, csak a pomázi Szabadság Térig, és végre az ügyfelek jöhetnek házhoz :). 

Az sem hátrány, ha az ember helyben kapja, gyalogosan vagy biciklivel könnyen elérhető helyen, Pomáz szívében az esti kulturális/szabadidős programot. Az is tény, hogy gyakorta a késő őszi vagy téli gyerkőcöknek tavasszal vagy nyáron tartják a szülinapi bulijukat, elégséges méretű, megfizethető helyszín híján. Eddig legalábbis....    

Ez a sokfajta igény hívta életre a Szabadság Teret.

Van egy remek 100 négyzetméteres helyszínünk Pomáz piacterén (régi Szép Otthon Bútorüzlet), ami kiváló és sokszínű lehetőséget kínál a sok-sok ötletünk megvalósítására, és sokaknak kínál megoldást különböző témákban. 

Szabadság Térre kereszteltük; reméljük, hogy rászolgál majd a nevére. Számos a konkrét és rengeteg a még bizonytalan tervünk. Sok mindent sorolhatnánk fel itt - a meccsnézéstől a baráti találkákig és a fantasztikus kulturális programsorozatokig - amelyek a tarsolyunkban vannak, de valójában azt is szeretnénk, ha közösen, az itteni közösséggel alakítanánk a Szabadság Teret.

Úgy találtuk ki a berendezést, hogy percek alatt átalakítható lehessen a terep: behajtható lábú, variábilisan rendezhető asztalok vannak, egymásba pakolható székek, áthelyezhető pult; így akár lakodalmas asztalt, önálló munkaállomásokat, tárgyalót, előadótermet, klubszobát, vagy "üres" táncparkettet is lehet pillanatok alatt varázsolni, ha arra kínálkozik igény. Tulajdonképpen egy remek, változtatható funkciójú, szinte bármire használható közösségi tér kialakításán fáradozunk.

Olyan kellemes, otthonos hangulatú helyet szándékozunk létrehozni, ahol kötetlenül minden korosztály jól érzi magát. És szeretnénk, ha minél több pomázi és környékbeli településeken élő család aktuális hely-, idő- és szociális- problémáit, programelvárásait tudnánk megoldani, kielégíteni.   

Egyelőre úgy gondoljuk, hogy nem vendéglátó helyet szeretnénk működtetni, inkább "klub" hangulatban és rendszerben képzeljük a Szabadság Teret, szabadon és vendégeink által önállóan használható infrastruktúrával, illetve felszereléssel biztosítva a kényelmet. A nálunk időt töltők akár ebédet is rendelhetnek maguknak, és nálunk elfogyaszthatják azt. A Téren Illy-kávét ihattok, és akár forrócsokit is. Rendelkezésetekre állnak teák, helyi termelő szörpjei, valamint mentes és szénsavas víz a vízautomatánkból. Van felszerelt konyhánk, nagy méretű vásznas projektor, tv, profi hangfalak, erős wi-fi, irodagép (nyomtatáshoz, szkenneléshez, fénymásoláshoz), szellőztető berendezés, két mosdó, klíma, kényelmes foteles "nappali", könyvek, társasjátékok és más egyéb praktikus dolog.